Resilienssi tiimin suorituskyvyn tukena

12/03/2021
Mikko Lumperoinen

Resilienssi tiimin suorituskyvyn tukena

Tapio Oy on Suomen valtion omistama metsäalan asiantuntijayritys, joka palvelee koko metsäsektoria ja tarjoaa tutkimustietoa sekä asiantuntijapalveluita metsien kestävään hyödyntämiseen. Tarja Turtio Oy on tehnyt yhteistyötä Tapio Oy:n metsätietotiimin esimiehen Mikko Lumperoisen kanssa vuodesta 2019 alkaen. Mikko toimii Tapiossa palvelualueen päällikkönä ja vetää 6 hengen metsätietotiimiä, jossa tuotetaan metsätietojärjestelmiä ja konsultaatiopalveluita metsäalalle. 

Tarja on vuosien varrella auttanut ja sparranut Mikkoa hänen johtamistyössään yritykselle merkittävissä suunnanmuutostilanteissa. Tarja on toiminut Mikon henkilökohtaisena coachina ja koko tiimin coachina. 

Johtamisen kehittämiselle syntyi Tapiossa erityinen tarve uuden järjestelmän käyttöönoton yhteydessä. Haasteellinen tilanne aiheutti paineita tiimille ja tiimin uupumisvaaraa haluttiin torjua. Tässä tilanteessa Tarja tuli Mikon johtamistyön tueksi ja sparrasi Mikkoa hänen johtamistaitojensa kehittämiseksi. Resilienssi ja sen kehittäminen tiimissä oli yhteistyön keskiössä. Yhteistyössä hyödynnettiin myös First Beat -palautumismittaria.

Mikon kokemus on, että yhteistyöstä Tarjan kanssa saatiin runsaasti hyötyä:

“Tarja on taitava herättämään ja kehittämään ajattelua. Hän on pystynyt merkittävästi kehittämään työskentelyämme hyvään suuntaan. Tarjan kanssa työskentely on ryhdikästä, systemaattista, avointa ja mutkatonta.” 

Facebook
Twitter

Muut Uutiset

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Johtamisen joulukalenteri

Saat täältä voimaannuttavia ajatuksia ja ideoita ihmisten johtamiseen. Jaan myös ihailemieni henkilöiden tarinoita.

Työnohjaus syvensi itsetuntemusta

Työnohjaus hyödyttää johtajaa, sillä johtamistyö on yksi maailman haastavimmista ammateista. Henkilöstöjohtaja Tiina Salo Reaktorilta kertoo kokemuksistaan.

Keskeneräisyydestä ja aitoudesta

Teesi 2: Jokaisessa kohtaamisessa kohtaavat keskeneräiset yksilöt.
Kun lähtökohtana on arvostava johtamisote, aito yhteys johdettaviin rakentuu.