Iloitse saavutuksista!

27/06/2018
Tarja etusivu

Kirjoitin vuodenvaihteessa blogin rohkeista päätöksistä. Nyt on taas se ajankohta vuodessa, jolloin voi kysyä itseltään: mitä olen saanut aikaan kevään aikana? Mitä alkuvuodesta tehdyille lupauksille kuuluu? Pääsitkö tavoitteisiin? Jos ne ovat toteutuneet, onnittele ja palkitse itsesi.  Tee se huolella. Moni meistä ohittaa saavutuksensa nopeasti ja jatkaa eteenpäin kohti uusia tavoitteita. Onnistumisten äärelle pysähtyminen on tärkeää. 

Kannattaa analysoida onnistumisen mahdollistaneet asiat. Kuka on ollut apusi, tukesi? Mitä taitoa tai osaamista onnistuminen on sinulta edellyttänyt? Missä olet kehittynyt? Mistä olet erityisen onnellinen? Jakamalla onnistumisia, niiden merkitys kasvaa ja laajenee. Voit parhaimmillaan luoda toisille uskoa, että tavoitteiden eteen kannattaa ponnistella.

Kirjoitin aiemmin, että suurin syy tehtyjen lupausten pitämättömyydessä tuntuu olevan se, että jäämme helposti yksin epäonnistumisten tai vaikeuksien koittaessa. Kun ensimmäiset lipsumiset ovat totta, olemme valmiita luovuttamaan. Tuttu ajatuskuvio alkaa: ”Aloitan ensi viikolla. Siirrän tätä vielä kesän jälkeen.” Oletko sinä kenties kyllästynyt lupausten tekemiseen? Olet mielessäsi päättänyt, että vuodesta toiseen samana jatkuvat ja muutosta tuottamattomat puheet ovat hömpötyksiä. Turhuuksia, joille ei kannata uhrata aikaansa. Mutta mitäpä jos tekisit jotakin vielä rohkeampaa ja menisit minä-peilin eteen ja katsoisit siihen rehellisesti? Siihen saakka, että saat mieleesi aidon kysymyksen, joka pitäisi ratkaista. Todellinen muutos lähtee siitä, että uskallat katsoa kohti asioita, jotka ylläpitävät ongelmaasi.

Jos onnistumisten analysoinnista on hyötyä, niin on myös virheiden tai epäonnistumisten haravoinnista. Voisitko katsoa erhettäsi myönteisestä näkökulmasta: Mitä kaunista ja ainutlaatuista tekemässäsi virheessä on? Voisitko katsoa virhettäsi niin, että näkisit sen opetuksen. Brené Brownin mukaan todellisen rohkeuden (courage) ydin, joka on sydän (cor). Rohkeus on sydämen asia.

  1. Kysy itseltäsi, mitä tarvitset.
  2. Puhu totta.
  3. Omista tarinasi.
  4. Aseta rajoja.
  5. Hae tukea.

Pysähdy laiturin ääressä tai kesämökin rantamaisemaa ihaillessa suuntaamaan ajatuksesi syksyyn. Aseta itsellesi energisoiva, innostava ja merkityksellinen tavoite. Hienoa olisi, jos kirjaat sen itsellesi vielä ylös näkyviin. Silloin tavoite alkaa ohjata ajatuksiasi ja tekemisiäsi. Mieti, mitä tarvitset tavoitteen onnistumiseen ja keneltä? Kuvittele itsesi onnistumassa ja se, miten hyvältä tuntuu.

Itse olen päättänyt ensin hengittää, tasoittaa elämisen rytmiä. Uskon, että liike on lääkettä ja siksi haluan liikkua joka päivä ainakin tunnin. Sen lisäksi ihailla luonnon monimuotoisuutta. Minua ei haittaa vaikka sataa. Kunhan olisi hyvät tuulet, jotka kuljettavat itselleni rakkaita läheisiä ihmisiä Suomen saariston hengästyttävän kauniisiin paikkoihin. Ihmettelen kukkaisia, eläimiä, taivasta ja maata. Ihanaa kesää sinulle!

Facebook
Twitter

Muut Uutiset

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

Johtamisen joulukalenteri

Saat täältä voimaannuttavia ajatuksia ja ideoita ihmisten johtamiseen. Jaan myös ihailemieni henkilöiden tarinoita.

Työnohjaus syvensi itsetuntemusta

Työnohjaus hyödyttää johtajaa, sillä johtamistyö on yksi maailman haastavimmista ammateista. Henkilöstöjohtaja Tiina Salo Reaktorilta kertoo kokemuksistaan.

Keskeneräisyydestä ja aitoudesta

Teesi 2: Jokaisessa kohtaamisessa kohtaavat keskeneräiset yksilöt.
Kun lähtökohtana on arvostava johtamisote, aito yhteys johdettaviin rakentuu.