Työskenteletkö johtajana yksin ja kovan paineen alla liian pitkää päivää tiedostaen negatiiviset vaikutukset itseesi ja tiimiisi?


Kuinka pääset tilanteeseen, jossa tiedät joka päivä

tekeväsi oikeita asioita johtajana ja 

saat tiimisi onnistumaan ilman turhia ylitöitä?

Älä jää yksin. Lähde matkalle Menestyväksi Ihmisten Johtajaksi kokeneen ammattilaisen ohjauksessa. Opit rakentamaan kestävää menestystä niin ihmissuhteissa kuin bisneksessä.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä hakemus viimeistään 15.5.2021. 

Mukaan mahtuu 15 henkilöä. Vapaita paikkoja 13.  

23
Päivää
02
tuntia
23
minuuttia
46
sekuntia

Sinussa on jo riittävät ainekset menestyvään ihmisten johtajaan.
Autan ottamaan ne helposti käyttöön! 

Tämä valmennus antaa sinulle erinomaisia käytännön työkaluja
toimivan tiimin ja itsen johtamiseen sekä voittavan kulttuurin luomiseen. 

  • Olet parempi versio itsestäsi: itsetuntemuksesi syvenee, ymmärrät ja käsittelet taitavammin tunteitasi ja voitat omia pelkoja sekä hyväksyt erilaisuutta itsessä ja muissa.  Itsetuntemus auttaa sinua näkemään omien hyvien puolien lisäksi myös kehityskohteesi.
  • Vahvistut päätöksentekijänä: itseluottamuksesi  kasvaa ja saat aikaan enemmän: osaat hyödyntää tehokkaammin luontaista energiaasi ja vahvuuksiasi suhteessa itseesi, ajankäyttöösi ja tiimin johtamiseen.
  • Johdat älykkäämmin: ymmärrät, miten odotukset ja tulkinnat asioista, henkilöistä ja tilanteista vinouttavat vuorovaikutusta. Omat ajatus- ja reagointimallit tunnistamalla saat hoidettua haastavat johtamistilanteet vaivattomammin ja aikaan onnistuneita kohtaamisia.
  • Opit valmentavan dialogin: ymmärrät luottamuksen ja läsnäolon merkityksen, tiedät milloin kannattaa kuunnella ja miten kysyä sekä ohjaamaan taitavasti yksilön ja ryhmän tavoitteellista toimintaa.
  • Saat työkalut voittavan kulttuurin rakentamiseen: saat tutkittua tietoa voittajatiimin rakentumisesta ja opit, miten pienillä, älykkäillä muutoksilla voit käynnistää myönteisiä muutoksia. Saat työkaluja onnistumista estävien, kuormittavien henkilöstöjohtamisen tilanteiden käsittelyyn ja purkamiseen.

Finanssialalla toimivan toimitusjohtajan palaute
kahden vuoden valmennusprosessista:

Viime vuosi oli uskomaton menestys.
Saavutimme kaikki asettamamme tavoitteet, 
tuntui että tehty kehittämistyö kantaa nyt hedelmää.

Näistä tekemisistä olemme myös tässä hetkessä tosi kiitollisia.

Vahvan talouden pohjalta on paljon helpompaa kohdata
nämä vääjäämättä eteen tulevat vaikeudet”.

Nämä ovat keskeiset TULOKSET 


  • Opit paremmaksi ihmisten johtajaksi
  • Saat viestit helpommin perille ja vältät väärinymmärrysten aiheuttamat selkkaukset
  • Osaat ratkoa haastavat henkilöstöjohtamisen tilanteet tehokkaammin
  • Saat tiimin toimimaan tehokkaammin
  • Pääset parempiin tuloksiin


Matka Menestyväksi Ihmisten Johtajaksi 
on syväsukellus itseesi ja ihmissuhdetaitoihisi

Valmennuksen perusta rakentuu kognitiivisen ja positiivisen psykologian, systeemiajattelun, neurotieteiden sekä ratkaisukeskeisen filosofian ympärille.


Valmennusprosessi käynnistyy persoonallisuutta mittaavalla Big Five -kyselyllä. 

Se lisää itsetuntemustasi siitä, miten toimit painetilanteissa, miten kestät asioista ja ihmisistä tulevaa aistiärsytystä, miten suhtaudut muutoksiin, miten asetat tarpeesi suhteessa toisiin ja miten päämäärätietoinen olet. Saat laadukasta analyysiä niin henkisestä kuin fyysisestä kuormituksesta  ja kyvystäsi palautua rasituksesta.


Valitsen tähän vuoden kestävään valmennukseen ryhmän niin, että kaikilla on mahdollisuus oppia toisiltaan ja saada vertaistukea. Tulet jo heti ensimmäisten kuukausien aikana huomaamaan, että saat tiimisi toimimaan sujuvammin ja viestisi perille paremmin. Voit ratkoa eteentulevat ongelmat tehokkaammin ja saat tiimisi kanssa parempia tuloksia. Myös kokemus sinusta johtajana paranee. 

Lähetä minulle hakemus ja kerro, miksi juuri sinä haluat mukaan! Mukaan mahtuu 15 henkilöä (paikkoja 13/15).


Mitä kaikkea saat, kun lähdet mukaan!

Onnistut heti paremmin ihmisten johtajana, palaute menee perille ja saat hoidettua haastavat henkilöstöjohtamisen tilanteet taitavammin. Saat lisää varmuutta toimia erilaisten ihmisten kanssa ja kyvykkyyttä luoda voittajakulttuuria organisaatioosi. 

Saat vuoden ajan yksilöllistä, sinun kehittymistä tukevaa valmennusta noin 30 tuntia 
ja upean vertaisryhmän tuen.

Saat energiaa ja juuri sinulle varattua aikaa tukemaan kehittymistäsi huippujohtajaksi.
Neljän viikon välein tapahtuvat yksilölliset ja eri kokoonpanoissa tapahtuvat ryhmävalmennukset antavat sinulle uusia ideoita ja perspektiiviä omaan tekemiseesi.  

Laadukasta tietoa itsestäsi johtajana

Persoonallisuutta valaiseva Big Five, muutoskyvykkyyttä mittaava Resilienssi-analyysi ja palautumista avaava First Beat. 

Kolme yksilöcoachingia (a´ 2h)

Omien tilanteiden ja johtamishaasteiden jakaminen luottamuksellisesti ja tuki juuri sinun omiin tarpeisiin ja tavoitteisiin. 

Kolme pienryhmäcoachingia (a´ 2,5 h)

Vertaistuki arjen tilanteiden jakamiseen, mahdollisuus harjoitella uusia johtamistaitoja ja saada palautetta omasta tekemisestä. 

Viisi 1/2 päivän valmennusta (a´3 h)

Tietoa ja konkreettisia, käytännön työkaluja niin haastaviin johtamistilanteisiin, valmentavaan otteeseen kuin voittajakulttuurin luomiseen. 

Asiakkaani kertovat...

Saija Syväjärvi

Hotellin johtaja

Laplands Hotel Oy

Tarja kuuntelee, kiteyttää ja kannustaa. 

Tarja on ollut tukena, kun olen halunnut kehittyä paremmaksi esimieheksi. Hän on auttanut minua valitsemaan sanani paremmin ja olemaan ihmisten kanssa fiksummin. Tarja on myös auttanut minut hyväksymään itseni sellaisena kuin olen, vahvuuksieni kautta.

Mikko Lumperoinen

Palvelualueen päällikkö

Tapio Oy

Tarja on taitava herättämään ja kehittämään ajattelua. 

“Hän on pystynyt merkittävästi kehittämään työskentelyämme hyvään suuntaan. Tarjan kanssa työskentely on ryhdikästä, systemaattista, avointa ja mutkatonta.” 


Marika Mbengeh 

Store Manager

WDFG Helsinki Oy

Tarja on ihan superhyvä valmentaja!

Hän on aidosti tilanteissa läsnä, kuuntelee ja kysyy. Hän haastoi pohtimaan omia tavoitteita ja toiveita. 

Valmennus tarjosi tilaisuuden arvioida elämääni ja kokea oivalluksia joiden pohjalta tein konkreettisia suunnitelmia, mistä on ollut minulle apua.

Matka menestyväksi ihmisten johtajaksi

Valmennuksen moduulit jakaantuvat vuoden varrella itsenäisesti tehtäviin kehittämistehtäviin ja -kyselyihin, yksilövalmennukseen, pienryhmäcoachingiin ja koko ryhmälle tarkoitettuihin puolen päivän valmennuksiin. 

1

Moduuli 1: Johtajan työkalut ja tehtävät


Laadukasta tietoa persoonasta, muutoskyvykkyydestä ja palautumisesta.  Valmennus alkaa persoonallisuutta avaavalla Big Fivella, jonka perusteella on helppo tehdä oma kehittymissuunitelma, Resilienssi-kyselyllä, joka antaa tietoa, miten helppoa sinulle on aikaansaada muutosta. First Beat-analyysi antaa tietoa palautumisen ja kuormituksen välisestä suhteesta. Se tehdään valmennuksen puolessa välissä. Lisäksi saat vuoden ajan joka kuukausi tehtäviä, jotka liittyvät valmennuksen teemoihin. 

2

Moduuli 2: Yksilövalmennus (yhteensä 6 tuntia)

Henkilökohtaisessa coaching-työskentelyssä keskeisiä elementtejä ovat pysähtyminen, oman ajattelun ja toiminnan haastaminen sekä kuulluksi tuleminen. Saat mahdollisuuden luottamuksellisesti käsitellä hankalimpiakin kipukohtiasi ja johtamistilanteitasi. 

3

Moduuli 3: Pienryhmäcoaching (yhteensä 7,5 h)

3-4 hengen pienryhmissä sinulla on mahdollisuus harjoitella uusia taitoja ja saada palautetta sekä vertaistukea erilaisiin johtamistilanteisiin.

4

Moduuli 4: 1/2 päivän valmennukset (yhteensä 15 h) 

Valmennuksissa käsitellään itsetuntemusta, tunneälykkästä johtamista, myönteisen ja turvallisen ilmapiirin ja huipputiimin luomista, haastavia johtamistilanteita ja saat niihin liittyen konkreettisia, heti käyttöön otettavia työkaluja.  

Bonus

Mitä saat BONUKSENA!

Mitä muuta saat näiden edellä mainittujen moduuleiden lisäksi? Kerron tässä kolmesta mahtavasta tavasta, joilla voi saada lisäarvoa tältä matkalta menestyväksi Johtajaksi.

Bonus 1
Paha johtaminen
-kirja

Paha johtaminen on laaja ja moninainen, myös monisyinen ilmiö. Mistä sen tunnistaa? Mikä on "vain" huonoa johtamista, milloin voidaan käyttää voimakkaampaa termiä ja puhua pahasta johtamisen yhteydessä? Teoksessa kuvataan laajasti pahan johtamisen osa-alueet ja käydään läpi todellisia tapauksia niihin liittyen.

Bonus 2
E-kirja: Näin teet tiimiläisistäsi tähtiä!

E-kirja avaa johtajan muuttunutta roolia - miksi kontrollista kannattaa luopua ja vastausautomaattina olemisesta päästää irti? Johtaminen on jaettua johtamista, jossa työntekijän lisääntynyt vastuunkanto antaa johtajalle mahdollisuuden luoda edellytyksiä yhteiselle onnistumiselle. 

Bonus 3
Osallisuus johtajien yhteisössä

Koska johtaminen on yleensä yksinäistä tekemistä, mahtavin etu on se, että pääset osaksi johtajien yhteisöä, jossa saa vapaasti kysyä ja jakaa sekä ihmetellä tuntematonta tulevaisuutta. 


Tämä etu jatkuu niin pitkään kuin itse haluat olla osa johtamisen kehittämisestä kiinnostunutta yhteisöä. 

Matkakumppanisi,
psykologi Tarja Turtio

Olen jo nuoresta saakka ihmetellyt ihmismieltä ja ollut kiinnostunut siitä, miten ihminen toimii ja miten toimimme yhdessä. Varsinkin kiusatuksi joutuminen yläasteella sai minut tunnistamaan ihmismielen voiman ja kannustavien ihmisten merkityksen. Varsinainen käännekohta oli, kun ymmärsin HR-työtä tehdessäni, että menestyneet johtajat tiesivät vahvuutensa ja heikommin menestyneet johtajat kompastuivat itsetuntemuksessa oleviin sokeisiin pisteisiin. Siksi päätin seurata unelmaani ja opiskelin psykologiksi, koska halusin oppia lisää ihmismielen voimasta.


Uran käännekohta oli se, kun oivalsin psykologina, että monet johtamistyötä tekevät uupuvat henkilökohtaisten paineiden ja tiimistä tulevien paineiden alle. Johtajat ajautuvat usein tilanteeseen, jossa ei ole aikaa johtaa tiimiä eikä itseään. Siitä seuraa huonoja kokemuksia ja ylisuuria odotuksia puolin ja toisin, mikä johtaa tyytymättömyyteen ja motivaation katoamiseen. Siksi vuonna 2017 kirjoitin kirjan Pahasta johtamisesta. Uskon, että johtamistyötä tekevät haluavat hyvää, mutta usein arjen mahdottomuudessa ajaudutaan hankaliin ja haastaviin tilanteisiin.


Syvällinen ihmisyyden ymmärtäjä


Minulle on kertynyt reilu 20-vuotta kokemusta eri alan organisaatioiden, johtamisen ja henkilöstöjohtamisen (HRD) kehittämisestä. Työskentelyni perustuu vahvaan käyttäytymistieteelliseen perustaan, jonka kautta haluan tukea niin yksilön kehittymistä kuin yritysten kasvua.

Psykologin tausta tulee esille syvällisenä ymmärryksenä ihmisyydestä, jokaiseen kätkeytyvästä potentiaalista ja sen esille saamisesta. Viime vuosien aikana olen valmentautunut huomioimaan omassa työskentelyssäni vielä syvemmin aivojen hyvinvoinnin ja tunteet. Olen ICF:n akkreditoima Coach (PCC) sekä johdon ja esimiesten työnohjaaja.


Käyttämäni työkalut


Varsinkin itsetuntemukseen liittyvät ilmiöt ovat näkyneet työelämässä monen eri roolin kautta, HR-ammattilaisena, työterveyspsykologina ja sittemmin valmentajana ja johdon coachina. Koska käyttäytymisen juuret ovat usein näkymättömiä. sisäisiä kokemuksia, käytän muutamia laadukkaita työkaluja, joilla kehittämisen kohteena olevat asiat ja ilmiöt saadaan esiin. Big Five -menetelmä on käytetyin persoonallisuutta avaava työkalu maailmassa. Resilienssi -kyselyllä saadaan näkyväksi muutosketteryyttä ja voimavaroja. First Beat mittaa kehon aktivaatiota ja palautumista niin päivän kuin unen aikana.


Arvolupaukseni - kohtaa, kasva ja kukoista


Saan kiitosta kannustavuudesta, käytännönläheisyydestä, rohkeudesta ja ammattitaidosta keskusteluttaa ja haastaa valmennettaviani tekemään muutoksia omassa toiminnassaan. Työskentely kanssani on mutkatonta kohtaamista, voit olla ja tulla sellaisena kuin olet. Luon kanssasi ne kasvun edellytykset, joilla voit kukoistaa ja menestyä.


Omat intohimoni


Vapaa-aikana minut löytää kuoromusiikin ja yksinlaulun parista. Kesät kuluvat Saaristomerellä purjehduksen ja retkeilyn parissa. Energiaa elämään tuovat lapsi, perhe, ystävät, puutarhailu ja monenlainen liikunta.


Haluatko sinä olla tulevaisuuden menestyvä Johtaja?

Haluatko sinä jättää johtamisjäljen, jota muistellessa lämpö läikähtää ja mielen täyttää kiitollisuus. Sinusta puhutaan vuosien jälkeen ihmisenä, joka sai paljon aikaan, ja joka

uskoi, luotti ja antoi kasvumahdollisuuksia tiimiläisilleen.


Tämä valmennusmatka antaa sinulle mahdollisuuden saada tiimisi onnistumaan ilman ylisuuria ponnisteluja. Tee investointi itseesi ja tulevaisuuteesi. Lähde vahvistamaan itsetuntemustasi, saamaan itseluottamusta ja varmuutta vaativaan johtamistyöhön.


Lämmöllä,

valmentajasi Tarja

Ilmoittautuminen sulkeutuu 15. toukokuuta 2021. Varmista paikkasi lähettämällä hakemus tarja@tarjaturtio.fi ja maksamalla varausmaksu!

23
Päivää
03
Tuntia
32
Minuuttia
35
Sekuntia

100% tyytyväisyystakuu 

Jos et ole jostakin syystä tyytyväinen matkan ensimmäiseen 30 päivään, saat rahasi takaisin. Jos sinulle matkan aikana tapahtuu odottamaton muutos,
voimme keskustella, miten matkaa kannattaa jatkaa.

Haluatko sinä kuulua seuraavien menestyvien ihmisten johtajien joukkoon?

Lähetä tiivis kirje, miksi sinä haluat tähän valmennukseen. Varmista paikkasi maksamalla varausmaksu 500 € + alv.
Otan ryhmään vain viisitoista henkilöä. Haastattelen kaikki valmennukseen tulijat. Haluan varmistaa ryhmäläisten tilanteen, tarpeiden ja osaamisten täydentävän toisiaan.


Arvostavasti,

Tarja


Ps. Tiesitkö, että johtajan näkyvä käyttäytyminen selittää henkilöstön tyytyväisyydestä 60-80% ja tämä heilauttaa firmasi tulosta 30%.  Siksi ei ole sama, miten toimit. Tule viisastumaan ja tekemään valintoja, joilla luot erinomaista työntekijäkokemusta ja kasvatat firman menestystä.

Tarja Turtio Oy

Tietosuojaseloste   |  Copyright Tarja Turtio Oy 2021